14 juli 2021

Wat is tuinrenovatie?

Wel, het is net als met het renoveren van een woning. De basis is goed maar heeft een upgrade nodig. Een tuinrenovatie gaat iets verder dan een opknapbeurtje, maar is ook weer geen totale vernieuwing van je tuin.

Dordrecht particuliere tuin - oude situatie

Wanneer kies je voor tuinrenovatie?

Als je tevreden bent over de inrichting van je tuin, maar er meerdere elementen niet meer naar behoren zijn, bijvoorbeeld:

  • Tegels zijn plaatselijk verzakt
  • De borders van je tuin zijn niet meer naar je zin
  • De tuinpoort sluit niet meer
  • Struiken zijn veel te groot geworden en staan eigenlijk op de verkeerde plek

Zijn dit soort zaken herkenbaar voor je? Dan is het tijd voor een tuinrenovatie, een upgrade-plan voor je tuin.

tuinonderhoud

Hoe gaat tuinrenovatie bij Aardoom in z’n werk?

Als je het gevoel hebt dat je tuin een renovatiebeurt nodig heeft, neem je contact met ons op voor het maken van een afspraak. Het kan zijn dat de eerste afspraak telefonisch of online plaatsvindt om een eerste inventarisatie te doen. Daarna komen we langs om de tuin te bekijken en je wensen verder te bespreken. We brengen de bestaande situatie in kaart en bekijken waar aanpassingen nodig zijn.

Aan de hand van het gesprek wordt een plan van aanpak gemaakt, inclusief prijsopgave. Dit plan wordt samen met je besproken. Als het plan en de prijs naar wens zijn, kun je opdracht geven tot het uitvoeren van de renovatie. Het kan ook zijn dat je nog wat zaken wilt veranderen. Bijvoorbeeld omdat je iets anders wilt of omdat de prijs wat naar beneden moet worden gesteld.

Uiteraard denken wij met je mee en geven we je advies zodat je de juiste keuzes kunt maken. Nadat je akkoord op het plan hebt gegeven plannen we het werk in en gaan we ervoor zorgen dat jouw tuin weer helemaal naar je zin is!

Upgrade je tuin

Om je tuin completer te maken, kunnen we bij een tuinrenovatie nieuwe onderdelen aan je tuin toevoegen. Denk aan een pergola of een waterelement, zoals een fonteinschaal.

Ook kunnen we leuke accenten aanbrengen met een plantenbak, meerstammige boom, tuinverlichting en siergrassen. Als je het nog grootser wilt aanpakken, kunnen we ook een leuk afdak of een overkapping plaatsen, zodat je nog langer van je tuin kunt genieten als het weer iets minder goed is.

Wat zijn de voordelen van het renoveren van je tuin?

De indeling van je tuin hoeft niet te worden gewijzigd. Dus er hoeft geen 3D tuinontwerp te worden gemaakt.

Er worden alleen nieuwe materialen ingekocht die nodig zijn om de tuin te upgraden.

De aanwezige tuinmaterialen worden hergebruikt. Indien mogelijk en gewenst kunnen we de materialen op een vernieuwende manier toepassen, zodat je geen nieuwe materialen hoeft te kopen. Alleen tuinmaterialen die kapot zijn of niet meer bruikbaar zijn, worden vervangen.

De bestaande beplanting blijft zoveel mogelijk staan. Alleen de planten die niet op de juiste plek staan of te groot zijn geworden, worden vervangen door nieuwe exemplaren. Uiteraard geven we indien nodig beplantingsadvies als er wijzigingen in de beplanting moeten worden gemaakt om voor de gewenste uitstraling te zorgen.

Samengevat kun je met het renoveren van je tuin dus flink op de kosten besparen, in vergelijking met de aanleg van een nieuwe tuin.

Circulaire tuinen

Wil je jouw tuin laten renoveren en daarbij tuinmaterialen vernieuwen? En vind je het niet erg dat we dat met gebruikte materialen doen? En vind je het belangrijk dat je een duurzame tuin krijgt? Kijk dan eens naar ons concept voor circulaire tuinen.

Circulaire tuinen

Helemaal nieuw

Natuurlijk zit er tussen een uitgebreide renovatie en een hele nieuwe tuin vaak nog maar een kleine stap. Dus heb je het gevoel dat er meer uit je tuin te halen is? Denk dan eens na over het laten maken van een 3D tuinontwerp voor een nieuwe tuin.

Meer over een 3D tuinontwerp