Wil je een bedrijfstuin die representatief, onderhoudsarm en duurzaam is? Wij hebben de oplossing voor je: een natuurlijke en ecologische tuin.

Rewilding. Tuin voor een instelling.

Wat is een natuurlijke en ecologische bedrijfstuin?

Dit is een tuin waarin de natuur weer de ruimte krijgt om te floreren. We spreken ook wel over ‘rewilding’. In de praktijk betekent dit dat we voor de inrichting van de bedrijfstuin onder andere inheemse plantensoorten gebruiken.

Met een natuurlijke en ecologische tuin lever je als ondernemer een bijdrage aan het herstellen van de biodiversiteit. Daarmee vang je twee vliegen in één klap. Je helpt de natuur en doordat er minder tuinonderhoud nodig is, dalen de kosten.

Voordelen van natuurlijke en ecologische bedrijfstuinen

Je maakt een representatieve indruk op zakelijke relaties

Er is aanzienlijk minder tuinonderhoud nodig

Lagere onderhoudskosten in vergelijking met traditioneel ingerichte bedrijfstuinen

Je draagt bij aan het herstel van de biodiversiteit

Je vergroot het werkplezier en de creativiteit van je medewerkers en verlaagt stress, waardoor het ziekteverzuim daalt

Betere luchtkwaliteit door de zuiverende werking van de beplanting

Minder wateroverlast bij zware regenbuien

Een bedrijfstuin heeft een verkoelende werking, daardoor heeft je personeel op warme dagen minder last van de hitte

Kortom, een natuurlijke en ecologische bedrijfstuin is de investering meer dan waard. Bovendien kunnen we de tuin van een NL Greenlabel voorzien. Het voordeel daarvan is dat de tuin boekhoudkundig versneld kan worden afgeschreven. Dat levert fiscaal voordeel op.

Van ontwerp tot aanleg en onderhoud

Iedere bedrijfstuin is maatwerk en wij hebben alles in huis om dat maatwerk te leveren. Heb je nog geen bedrijfstuin? Dan kunnen we een 3D tuinontwerp voor je maken en de aanleg verzorgen. Heb je al een tuin? Dan werken we een plan uit voor de herinrichting en het onderhoud.

Voor het tuinonderhoud heb je keuze uit verschillende abonnementen, zodat er altijd onderhoud mogelijk is zoals jij dat wilt. Ook hebben we een kennismakingsaanbod, zodat je vrijblijvend kunt ervaren of onze werkwijze voor tuinonderhoud bij je past.

Meer over zakelijk tuinonderhoud

Meer over het NL Terreinlabel

Vanaf 2024 worden organisaties en overheidsinstanties vanuit de CSRD-wetgeving verplicht om aan te tonen wat de impact van hun bedrijfsvoering is op de omgeving en het klimaat. Voor de thema’s ‘klimaat’ en ‘biodiversiteit’ kan je met behulp het NL Terreinlabel de koppeling maken met de CSRD-wetgeving en hierover rapporteren.

Meer over het NL Terreinlabel

Meer weten?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie of maak vrijblijvend een afspraak en ontdek de mogelijkheden.

    Velden met * zijn verplicht.