Je wilt volop genieten van het buitenleven, maar wat voor soort tuin past daar het beste bij? Wil je veel of weinig onderhoud? Hoe zorg je ervoor dat de tuin er in ieder seizoen mooi bij staat? Welke beplanting is het meest geschikt voor als je kinderen en/of huisdieren hebt?

De ervaren tuinontwerpers van Aardoom Hoveniers maken een 3D tuinontwerp voor je waarin ze met al dit soort zaken rekening houden. En omdat je vooraf virtueel door het tuinontwerp kunt wandelen, weet je zeker dat jouw nieuwe tuin aan al je wensen voldoet!

Tuinontwerp laten maken: zo pakken we het aan
Team van tuinonderhoud specialisten. Aardoom Hoveniers.

Kennismakingsgesprek

Na het maken van een afspraak komt een van onze ontwerpers bij je langs om kennis te maken, je wensen te inventariseren en de tuin in te meten. Ook stellen we diverse vragen over zaken waarmee we in het 3D tuinontwerp rekening moeten houden. Denk aan zitplekken, kinderen, overkappingen en buitenverblijven, huisdieren, afscheidingen, plantensoorten, hoeveelheid tuinonderhoud etc.

3D tuinontwerp

Concept 3D tuinontwerp

Op basis van de wensen die naar voren zijn gekomen bij het kennismakingsgesprek werken we een conceptontwerp voor je uit. Het conceptontwerp wordt uitgewerkt in één van de meest geavanceerde 3D tuinontwerp programma’s dat er momenteel is. Hiermee kunnen we je het beste inzicht geven van hoe je nieuwe tuin eruit komt te zien. De ontwerper zoekt in het nieuwe 3D tuinontwerp de juiste balans tussen je wensen, de beschikbare ruimte, de omgevingsfactoren en het beschikbare budget.

Presentatie 3D tuinontwerp

De presentatie van het 3D tuinontwerp vindt plaats bij ons op het kantoor aan de Hovystraat 1, 2982 PC in Ridderkerk.

De tuinontwerper presenteert het concept van het 3D tuinontwerp in het 3D ontwerpprogramma op het grote scherm. In het programma kunnen we een wandeling maken door je nieuwe tuin nog voordat deze er werkelijk is. Dit geeft een zeer realistisch beeld van de nieuwe situatie.  Indien je wenst dat bepaalde onderdelen van het ontwerp worden aangepast, dan voeren wij die wijzigingen vervolgens door en leveren we het definitieve ontwerp op.

Indien gewenst kunnen we 3D ontwerpimpressies toesturen om ze thuis nog eens goed te bekijken.

Prijsopgave tuinaanleg

Na de oplevering van het definitieve tuinontwerp maken we een begroting voor de aanleg van de ontworpen tuin. In de begroting worden de benodigde tuinmaterialen, beplanting, de benodigde machines en apparatuur en benodigde arbeid opgenomen die nodig zijn om de tuin te kunnen maken. We maken een afspraak met je om deze begroting te bespreken en passen die, indien nodig, aan. Als we het eens worden over de prijs kun je ons opdracht geven voor het maken van je tuin. Het werk wordt ingepland en de materialen en beplanting wordt tijdig door ons besteld. De startdatum van de aanleg wordt met je afgestemd en gedurende het aanlegproces houden wij je continue op de hoogte van de voortgang. Nadat de tuin door ons is opgeleverd kun je heerlijk genieten van je nieuwe droomtuin.

Bekijk hiernaast de tuinwandeling door het 3D tuinontwerp

Vertel onze tuinontwerpers wat jouw wensen zijn

Door de ruime ervaring met een diversiteit aan tuinsoorten, kunnen de tuinontwerpers van Aardoom Hoveniers vrijwel iedere soort tuin voor je ontwerpen en indien gewenst aanleggen en onderhouden. Vertel ons wat de wensen voor jouw nieuwe tuin zijn.

Vraag offerte aan
3D-tuinontwerp

Waarom een tuinontwerp laten maken door Aardoom Hoveniers?

Al onze tuinontwerpen maken we in 3D. Daardoor weet je, voordat de tuinaanleg start, precies hoe je tuin eruit komt te zien.

We denken met je mee en geven proactief aanvullend advies. Bijvoorbeeld over de beplanting, het onderhoud van de tuin en het behoud van je privacy. Zo krijg jij de tuin die écht bij je past.

Aardoom Hoveniers bestaat ruim 225 jaar. Je kunt er daardoor op rekenen dat onze tuinontwerpers vakbekwaam zijn.

Sinds 29 oktober 2018 dragen we het Predicaat ‘Hofleverancier’. Bedrijven dragen deze titel als ze bewezen hebben koninklijke kwaliteit te leveren.

We zijn aangesloten bij vakvereniging Wilde Weelde, erkend VHG Hovenier, NL Greenlabel professional, FeelGood Garden specialist en Appeltern Tuinexpert.

Italiaanse tuin

Dit zeggen onze klanten

Dank je wel Dionysios voor de mooie mediterrane tuin! De tuin ligt er heel mooi bij. Ik ben er ook heel blij mee. Ik heb inmiddels heel veel aardbeien, voor het 1e jaar frambozen, bramen, bessen en heel veel kruiden die ik vaak gebruik. Iedereen die hier komt vindt de tuin prachtig. De tuin betekent heel veel voor mij.

Het is heerlijk om alles te zien groeien en ik heb nu ook voor alle seizoenen wat. Voorjaarsbollen, winterheide en voor de rest bijna alleen maar vaste planten.

Niet alle planten zijn mediterraan, maar in ieder geval een groot deel. En door de sfeer met het grit en de flagstones, de beelden, de potten, de olijf, de Yucca’s, de vijg, de lavendel waan je je in een mediterraan land en dat was ook mijn grote wens. En ooit komt die fontein onder de platanen er ook vast wel. Er moet altijd wat te wensen overblijven toch. Ik ben in ieder geval blij dat je mijn wensen prima vertaald hebt. Iedereen vindt de indeling ook erg leuk en goed. – Ivonne Booi

Inspiratie opdoen voor jouw nieuwe tuin?

Bij Aardoom Hoveniers denken we graag met je mee voor het maken van een ontwerp van jouw nieuwe tuin. Maar als je eerst zelf inspiratie op wilt doen, dan raden we je aan om ons op Pinterest te bezoeken.

Dionysios Sofronas (eigenaar Aardoom Hoveniers) heeft op Pinterest namelijk een mooie collectie van honderden tuinfoto’s samengesteld. Daardoor kun je allerlei leuke tuinideeën bekijken en kom je erachter wat jij mooi vindt en wat niet. Vervolgens kunnen wij daar het tuinontwerp op afstemmen.

Wil je Pinterest laten voor wat het is en direct vakkundig advies ontvangen? Dat is natuurlijk ook goed! Vul even het onderstaande formulier in. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om een afspraak in te plannen.

Particuliere projecten

Meer over particuliere projecten

Contact met Aardoom

Heb je een tuinvraag of wil je meer weten over de dienstverlening van Aardoom? Bel ons op 0180-428458 of vul de velden in en verstuur je bericht. We nemen z.s.m. contact met je op.

    Velden met * zijn verplicht.