Onze visie is een samenleving die weer in balans is met zichzelf en de natuur. Een groene leef- en werkomgeving is daarbij van groot belang. Om onze visie werkelijkheid te maken is samenwerking nodig, daarom werken we bij Aardoom Hoveniers samen met diverse partners. Op deze pagina vertellen we je welke partners dat zijn.

Samenwerking

Dionysios Sofronas is samen met Nico Wissing en tekent de samenwerkingsovereenkomst met NL Greenlabel. Het is onze gezamenlijke missie om de leefomgeving groener en duurzamer te maken. Hierbij kiezen we voor een integrale en groene benadering waarbij urgente opgaves zoals klimaatadaptatie, energietransitie, verlies van biodiversiteit en maatschappelijk draagvlak met elkaar verbindt.

MVO Nederland

MVO Nederland zet zich in voor de nieuwe economie. De nieuwe economie is:

 • Klimaatneutraal
 • Circulair
 • Inclusief, met eerlijke ketens

Via MVO Nederland werken de aangesloten partners samen toe naar het realiseren van de nieuwe economie. Want alleen in de nieuwe economie kunnen ondernemers blijven ondernemen.

Meer informatie over MVO Nederland.

VHG branchevereniging

De Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) is een branchevereniging die de aangesloten bedrijven ondersteunt. Bijvoorbeeld op het gebied van bedrijfsvoering en in het bevorderen van een leefbare samenleving, door aanleg en onderhoud van groen.

Meer informatie over de VHG branchevereniging.

Feelgood Garden concept

Feelgood Garden is een concept voor het maken van een groene energetische omgeving. Natuurlijke materialen hebben allemaal bijzondere energetische waarden en eigenschappen die voor verschillende omgevingen andere invloeden hebben.

Het gebruik van de juiste natuurlijke materialen maakt het mogelijk om aangename omgevingen te creëren waar mensen, dieren en planten zich prettig voelen. Dus omgevingen die goed zijn voor de aarde en waar je energie van krijgt in plaats van dat het je energie kost. Dionysios Sofronas, eigenaar van Aardoom Hoveniers, is gecertificeerd Feelgood Garden specialist.

Meer informatie over het Feelgood Garden concept.

Vakvereniging Wilde Weelde

Wilde Weelde is een vakvereniging van bedrijven die vanuit een ecologische visie milieubewust werken aan een natuurrijke omgeving.
Bij de vakvereniging zijn onder andere hoveniers, kwekers, ontwerpers en boomverzorgers aangesloten die in hun dagelijks werk de volgende uitgangspunten hanteren:

 • De bodem is de basis
 • Biodiversiteit is belangrijk
 • Gifvrij werken is de norm
 • Gebruik van duurzame tuinmaterialen
 • Hergebruik van tuinmaterialen
 • Werk toekomstbestendig

Meer informatie over vakvereniging Wilde Weelde.

NL Greenlabel

NL Greenlabel staat voor een meetbaar duurzame samenleving en zet zich in voor zaken zoals klimaatadaptatie, de energietransitie en verlies van biodiversiteit. Doormiddel van duurzaamheidspaspoorten heeft NL Greenlabel het begrip ‘duurzaamheid’ vertaald naar tastbare resultaten.

Meer dan 200 partners, waaronder Aardoom Hoveniers, hebben zich bij het partnernetwerk van NL Greenlabel aangesloten. Bekijk het certificaat van Aardoom Hoveniers.

Meer informatie over NL Greenlabel.

Appeltern tuinexpert

De tuinen van Appeltern zijn voor veel tuinliefhebbers dé plek om inspiratie voor hun tuin op te doen. Maar na het opdoen van inspiratie hebben ze vaak behoefte aan deskundige hulp. Appeltern heeft daarom vakbekwame hoveniers en ontwerpers geselecteerd die de titel ‘Appeltern tuinexpert’ mogen dragen. Aardoom Hoveniers is daar een voorbeeld van.

Meer informatie over Appeltern tuinexperts.

Tuingeluk

Aardoom Hoveniers heeft samen met Ben van Ooijen van de Tuinen van Appeltern de vier basisvoorwaarden voor tuingeluk ontwikkeld. Deze vier basisvoorwaarden hebben betrekking op:

 • De verhouding tussen beplanting en verharding
 • De hoeveelheid hoge beplanting en/of hoogte-elementen
 • De hoeveelheid privacy die een tuin biedt
 • De energiebalans van de tuin

Een Tuingeluk Coach kan bij je langs komen om te kijken of je tuin aan de vier basis voorwaarden voldoet. Indien nodig geeft de coach advies over hoe het beter/anders kan, zodat je meer plezier en geluk uit je tuin kunt halen.

Dionysios Sofronas, eigenaar van Aardoom Hoveniers en Tuingeluk coach, kan lezingen geven over tuingeluk en het inrichten van je tuin. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meer informatie over Tuingeluk.

TRI groei in groen

TRI groei in groen is ontstaan uit een samenwerkingsverband van hoveniersbedrijven. Het is een stichting die landelijk opereert en is onderverdeeld in 3 regio’s. Totaal zijn ruim 330 groenbedrijven aangesloten bij de stichting.

TRI werft nieuwe leerlingen voor hoveniersbedrijven en begeleid hen gedurende hun BBL of BOL opleiding. Daarnaast vormt TRI een verbindende functie tussen scholen, het bedrijfsleven en de leerlingen, zodat er ook in de toekomst voldoende vakmannen en -vrouwen zijn om bij hoveniersbedrijven te werken.

Meer informatie over TRI groei in groen.

Groeien met Groen

Groeien met Groen is een initiatief van Aardoom Hoveniers om kennis, inzichten en publicaties te delen over de meerwaarde van een groene leef- en werkomgeving.

Door onze kennis over de meerwaarde van groen te delen, willen we je inspireren om je omgeving groener, mooier en gezonder te maken. Zowel thuis of op het werk, als op school of in de wijk van de gemeente waarin je woont.

Op ons blog delen we al het nieuws over onze tuinideeën en de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van leven en werken met groen. Ook publiceren we regelmatig onderzoeken over de meerwaarde van groen en interviews met experts uit de groene sector.

Meer informatie over Groeien met Groen.

Hofleverancier

Sinds 29 oktober 2018 dragen we het Predicaat ‘Hofleverancier’. Dit is geen partnerschap, maar wel iets waar we bijzonder trots op zijn! Bedrijven krijgen deze titel namelijk alleen als ze bewezen hebben koninklijke kwaliteit te leveren.

Meer informatie over het predicaat Hofleverancier.

Neem contact op met Aardoom Hoveniers

Wil je meer weten over de partners van Aardoom Hoveniers of wil je meer weten over onze dienstverlening? Bel ons op 0180-428458 of stuur een bericht.
  Velden met * zijn verplicht.