Een groene omgeving is voor instellingen van grote meerwaarde. Dat komt door de diverse functies van het groen. Zo zorgt een tuin bij instellingen bijvoorbeeld voor recreatiemogelijkheden en stressreductie.

We stemmen de tuin af op het soort instelling en haar bewoners en/of bezoekers. Maar ook op het personeel en de leveranciers. Op die manier wordt de tuin een belangrijk onderdeel van de instelling. En dat zonder hoge onderhoudskosten, doordat we er een natuurlijke en ecologische tuin van maken.

Rewilding. Tuin voor een instelling.

Wat is een natuurlijke en ecologische tuin?

In een natuurlijke en ecologische tuin krijgt de natuur weer de ruimte en gebruiken we onder andere inheemse plantensoorten.

Dit wordt ook wel ‘rewilding’ genoemd. Met rewilding help je om de biodiversiteit in Nederland te herstellen.

Voordelen van een natuurlijke en ecologische tuin

Je maakt een representatieve indruk

De tuin zorgt voor stressreductie

Patiënten herstellen sneller in een groene omgeving

De kosten voor het tuinonderhoud nemen flink af

Je creëert recreatiemogelijkheden

Je vergroot het werkplezier van het personeel

Je helpt mee aan het herstel van de biodiversiteit

Het groen heeft een positieve impact op de luchtkwaliteit rondom de instelling

De tuin zorgt voor verkoeling tijdens warme zomerdagen

Minder wateroverlast bij hevige regenbuien

Aardoom in gesprek met klant

Laat je inspireren

Door alle voordelen is een natuurlijke en ecologische tuin de investering meer dan waard. Plan daarom vrijblijvend een kennismakingsgesprek met ons in en laat je inspireren.

Goed om te weten: als je al een tuin hebt, dan kunnen we die herinrichten en/of het onderhoud voor je verzorgen. Voor het tuinonderhoud heb je keuze uit verschillende abonnementen, zodat er altijd onderhoud mogelijk is zoals jij dat wilt. Ook hebben we een kennismakingsaanbod, zodat je vrijblijvend kunt ervaren of onze werkwijze voor tuinonderhoud bij je past.

Meer over zakelijk tuinonderhoud

Voldoe aan de CSRD-wetgeving

Vanaf 2024 worden organisaties en overheidsinstanties vanuit de CSRD-wetgeving verplicht om aan te tonen wat de impact van hun bedrijfsvoering is op de omgeving en het klimaat. Voor de thema’s ‘klimaat’ en ‘biodiversiteit’ kan je met behulp het NL Terreinlabel de koppeling maken met de CSRD-wetgeving en hierover rapporteren.

Meer over het NL Terreinlabel

Meer weten?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie of plan vrijblijvend een gesprek in en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor jouw buitenruimte.

    Velden met * zijn verplicht.