Is de buitenruimte rondom je wooncomplex niet naar wens? Wil je dat op een natuurlijke en duurzame manier oplossen? En wil je de kosten voor tuinonderhoud binnen de perken houden? Wij hebben de oplossing voor je: een natuurlijke en ecologische tuin.

Rewilding. Tuin voor een instelling.

Wat is een natuurlijke en ecologische tuin?

In een natuurlijke en ecologische tuin krijgt de natuur weer de ruimte om te floreren. We noemen dit ook wel ‘rewilding’. Concreet betekent dit dat we de tuin onder andere met inheemse beplanting inrichten. Er is nog wel tuinonderhoud nodig om het groen te beheren, maar de hoeveelheid werk (en daarmee de kosten) neemt flink af.

Bovendien bieden wij je alle keuzevrijheid in de vorm van verschillende tuinonderhoud abonnementen, zodat er altijd een passend onderhoudsplan is. Ook hebben we een kennismakingsaanbod, zodat je vrijblijvend kunt ervaren of onze werkwijze voor tuinonderhoud bij je past.

Meer over zakelijk tuinonderhoud

Voordelen van natuurlijke en ecologische tuinen

Aanzienlijk minder tuinonderhoud in vergelijking met een traditionele buitenruimte

Lagere onderhoudskosten

Stijging van de woningwaarde van tussen de 4 en 15 procent

Je levert als VvE of vastgoedbeheerder een bijdrage aan het herstel van de biodiversiteit in Nederland

Bewoners voelen zich prettiger, gelukkiger en minder gestrest in een groene omgeving

Een groene omgeving zorgt voor meer sociale interactie tussen de bewoners en stimuleert kinderen om te spelen en te ontdekken

Minder wateroverlast bij zware regenbuien

Betere luchtkwaliteit door de zuiverende werking van de beplanting

Door de verkoelende werking van het groen hebben de bewoners op warme zomerdagen minder last van de hitte

De investering in een natuurlijke en ecologische tuin levert dus veel voordeel op. Niet alleen op financieel vlak, maar ook op het gebied van woonplezier, gezondheid en duurzaamheid.

Voldoe aan de CSRD-wetgeving

Vanaf 2024 worden organisaties en overheidsinstanties vanuit de CSRD-wetgeving verplicht om aan te tonen wat de impact van hun bedrijfsvoering is op de omgeving en het klimaat. Voor de thema’s ‘klimaat’ en ‘biodiversiteit’ kan je met behulp het NL Terreinlabel de koppeling maken met de CSRD-wetgeving en hierover rapporteren.

Meer over het NL Terreinlabel

Meer weten?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie of plan vrijblijvend een gesprek in en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor jouw buitenruimte.

    Velden met * zijn verplicht.