Heatweedmethode - Met behulp van de Heatweed machine mid 3.0

Onkruid kan een doorn in het oog zijn. Het groeit overal: tussen de beplanting, de tegels en zelfs het grind. Om het onkruid in toom te houden is een effectieve methode van onkruidbestrijding nodig. Maar zonder chemische bestrijdingsmiddelen, want daar zijn we bij Aardoom Hoveniers geen voorstander van.

Daarom werken we al jaren met de Heatweedmethode. Dit is een bewezen duurzame en effectieve manier van onkruidbestrijding met behulp van heet water. We passen de Heatweedmethode overal toe. Op bedrijfsterreinen, bedrijfstuinen, openbare ruimte en particuliere tuinen. Zowel op verhardingen, zoals tegels en klinkbestrating, als tussen de beplanting.

Zo werkt de Heatweedmethode

Voor het toepassen van de Heatweedmethode gebruiken we een professionele Heatweedmachine. De machine is voorzien van de geavanceerde ‘Active Temperature Regulation’ technologie, die voor een hoge en nauwkeurige watertemperatuur zorgt. Met behulp van een spuitlans besproeien we het onkruid met het hete water.

Het hete water zorgt ervoor dat zowel het bovenste gedeelte van het onkruid als de wortels en de celstructuur vernietigd wordt. Na iedere behandeling wordt het onkruid zwakker. Drie tot vier behandelingen per jaar is voldoende om het onkruid onder controle te houden.

Foto’s van voor de behandeling, direct na de behandeling en 3 dagen na de behandeling.

Bekijk hoe onze medewerker Anton onkruid aanpakt met onze heatweedmachine op het plein van het Farelcollege in Ridderkerk.

Voordelen van onkruidbestrijding met de Heatweedmethode

Milieuvriendelijk: doordat we alleen heet water gebruiken, is het een milieuvriendelijke methode om onkruid te bestrijden.

Effectief: door de nauwkeurige watertemperatuur wordt het onkruid, de wortels en de celstructuur vernietigd. Daardoor zijn drie tot vier behandelingen per jaar voldoende om de groei van onkruid tegen te gaan.

Geschikt voor alle oppervlakken: door de lage waterdruk kan de Heatweedmethode op alle oppervlakken en grind worden toegepast. Zelfs op kunstgras.

Veilig en precies: in tegenstelling tot andere methoden van onkruidbestrijding, veroorzaakt de Heatweedmethode geen stofoverlast, laat het geen metalen deeltjes achter en is het niet brandgevaarlijk. En door de eerdergenoemde lage waterdruk is het mogelijk om zelfs tot op een paar centimeter van de beplanting in de borders het onkruid te bestrijden.

Ook geschikt als reinigingsmethode: met behulp van een aangepaste spuitlans kunnen we de Heatweedmachine ook als hogedrukreiniger gebruiken om algen en mos van tegels te verwijderen.

Zuinig en geluidsarm: de Heatweedmachine verbruikt minder dan een kwart van de hoeveelheid energie die aangepaste hogedrukreinigers verbruiken, heeft een laag waterverbruik en is geluidsarm. De kosten per te behandelen vierkante meter zijn daardoor bijzonder laag.

Heatweedmethode versus hete lucht en stoom

Een veel toegepaste methode om onkruid te bestrijden, is met behulp van hete lucht en stoom. Deze methode is veel minder effectief dan de Heatweedmethode. Dat komt onder andere doordat lucht en stoom opstijgen.

Een deel van de hete lucht en stoom gaat daardoor al verloren voordat het de plant bereikt. Bovendien dringt lucht en stoom, in tegenstelling tot heet water, minder goed door tot de wortels van het onkruid. Daarom hebben we bij Aardoom Hoveniers voor de Heatweedmethode gekozen.

Neem contact op met Aardoom Hoveniers

Wil je vrijblijvend een offerte voor onkruidbestrijding met de Heatweedmethode ontvangen of wil je meer weten over onze dienstverlening? Bel ons op 0180-428458 of stuur een bericht.
    Velden met * zijn verplicht.