Een Duurzaam Tuiniersparadijs

Welkom bij de Wilde Weelde Wereld in de Tuinen van Appeltern! Dit unieke parkonderdeel is het resultaat van een langdurige samenwerking tussen Aardoom Hoveniers en andere partnerbedrijven van de Vakgroep Wilde Weelde. Sinds 2013 hebben we samen met gepassioneerde natuurvriendelijke ondernemers gewerkt aan de realisatie en ontwikkeling van dit groene paradijs op een oppervlakte van maar liefst 5000 m2, gelegen op de vruchtbare rivierklei.

De Wilde Weelde Wereld is veel meer dan alleen een tuin. Het is een inspirerende en educatieve plek waar we het gedachtegoed van Wilde Weelde tot leven brengen. Ons doel is om te laten zien hoe we een ecologische en duurzame leefomgeving kunnen creëren, waarin natuurlijke processen de ruimte krijgen en mens en natuur in harmonie samenleven.

Vuurplaats

Diversiteit

De tuin is inmiddels volwassen geworden en biedt een grote diversiteit aan flora en fauna. Je vindt hier talloze biotopen en thematuinen die verschillende invullingen hebben. Zo zijn er de zevenbladtuin, de kleine beestjes-tuin, de eetbare tuin en zelfs een therapietuin voor jongeren in ontwikkeling. Elk van deze tuinen is een bron van inspiratie en gespreksstof voor zowel tuinliefhebbers als natuurliefhebbers.

Zwemvijver

Neem een duik in de zwemvijver!

Een van de opvallende kenmerken van de Wilde Weelde Wereld zijn de ‘stadsborders’ die een stedelijk/industriële sfeer uitstralen, met strak gestapelde muren en een pleintje van stelconplaten. Daarnaast is er een natuurvijver waar je vanaf een brug vlak boven kunt staan om het waterleven goed te bestuderen. Een zwemvijver biedt je zelfs de mogelijkheid om een duik te nemen in een natuurlijke omgeving.

Paviljoen

Het kloppend hart van de tuin

Ons paviljoen, met een robuust groen dak, vormt het kloppende hart van de tuin. Het biedt een centrale ontmoetingsplek waar bezoekers kunnen genieten van het groen om hen heen.

Brug

Ecologisch tuinieren

In de Wilde Weelde Wereld hechten we groot belang aan ecologisch tuinieren. We creëren een natuurlijk evenwicht waarin planten, bodem, water en microklimaat samenwerken om een gezonde en diverse leefomgeving te bevorderen. Ons streven naar duurzaamheid komt ook tot uiting in het gebruik van hergebruikte materialen en het verminderen van transport en ontginning van nieuwe grondstoffen.

Het onderhoud van de tuin is een gezamenlijke inspanning van de leden van Wilde Weelde, die zichzelf als vakmensen beschouwen op het gebied van natuurvriendelijk tuinieren. We corrigeren waar nodig, maar laten de natuur ook haar gang gaan en genieten van de spontane ontwikkelingen in de tuin.

Boomstammenwand

Ontwikkeling

De Wilde Weelde Wereld is nog steeds in ontwikkeling en groeit elke dag verder. Het is een plek waar jong en oud, mens en dier, elkaar kunnen ontmoeten en genieten van al het prachtigs dat de natuur te bieden heeft.

Dus kom en ontdek de Wilde Weelde Wereld in Appeltern! Laat je inspireren door de diversiteit aan planten en dieren, leer over ecologisch tuinieren en maak kennis met de passievolle mensen van Wilde Weelde die deze groene oase hebben gecreëerd. Een bezoek aan de tuin zal je zeker verrassen en verbazen!

Meer informatie

Voor meer informatie over de Wilde Weelde Wereld en onze activiteiten, bezoek onze website en vergeet niet om ons te volgen op sociale media voor de laatste updates. We hopen je binnenkort te mogen verwelkomen in onze tuin van duurzaamheid, biodiversiteit en natuurlijke schoonheid.

  • Wilde Weelde Wereld Ontwerp
  • Brug
  • Paviljoen
  • Vuurplaats