Genieten vanaf het ruime terras van al het leven rond de vijver

In deze stadstuin in Spijkenisse is het heerlijk genieten van de rust en de ruimte. De tuineigenaren wilde de tuin niet helemaal dichtmaken en hebben fijne contacten met de buren. Er zijn dan niet overal schuttingen geplaatst wat een prettig en ruimtelijk effect geeft op de ruimte als geheel. Om voldoende privacy te krijgen is een pergola geplaatst bij het grote terras en als deze wat meer begroeid raakt is er privacy voldoende aanwezig. Ook de kleine bolvormige Amberboom draagt hier aan bij. Het tuinhuis was nog in goede staat en is het enige dat is overgebleven uit de oude tuin, samen met de perenboom en de tuinschermen. De vijver is aangelegd in het midden van de tuin zodat je er van alle kanten zicht op hebt en er optimaal van kunt genieten.

3D Tuinontwerp, een goede start!

Ook de start van deze tuin is begonnen met een persoonlijk gesprek, het inmeten van de tuin en het uitwerken van een 3D tuinontwerp. Tijdens de presentatie van het 3D tuinontwerp maakten we samen met de tuineigenaren een wandeling door de nieuwe tuin en kregen zij het perfecte plaatje te zien van de nieuwe tuin. Nog een paar kleine aanpassingen en het plan was klaar!

Verhoogde plantenbak en tuinmuurtje

Tussen de vijver en de tuin van de buren is een verhoogde plantenbak gemaakt. Deze bak ligt precies voor het raam van de keuken waardoor je vanuit de keuken zicht hebt op de mooie Japanse Esdoorn. Bovendien zorgt deze verhoogde bak voor dieptewerking in de zichtlijn richting de tuin van de buren. Het tuinmuurtje op de hoek van de vijver is gemaakt van hetzelfde materiaal als de verhoogde bak waardoor er eenheid ontstaat. Ook accentueert het tuinmuurtje de ligging van de vijver.

  • Vijver als middelpunt
  • Vijver bij terras