Tuinaanleg in Rotterdam, het verhaal!

Voor deze tuinaanleg in Rotterdam bij een mooie jaren 30 woning is eerst een tuinontwerp gemaakt waarin alle wensen van de opdrachtgever zijn verwerkt en de materialen zorgvuldig zijn geselecteerd. Daarna is de tuin aangelegd door de professionele vakmensen van Aardoom Hoveniers. De sfeer van deze tuin in Rotterdam is goed voelbaar ondanks dat deze net is aangelegd. De planten moeten nog groeien en de hagen en bomen moeten zich nog verder ontwikkelen. De grootste uitdaging van deze tuin waren de forse hoogteverschillen en de oude tuin moest nog worden gesloopt. De opdrachtgever is erg betrokken en vindt deze tuin in Rotterdam dan ook erg geslaagd.

aanleg tuin Rotterdam

Het proces

Bij deze tuinaanleg in Rotterdam kwam best nogal wat kijken. Zo eerst begonnen met het slopen van een oude betonnen keerwand die ver in de grond was weggezakt. Verder is de aanwezige garage gesloopt om meer ruimte vrij te maken voor de tuin. Bij een tuinaanleg in Rotterdam is het belangrijk om waardevolle planten te laten staan zoals in dit geval de Blauwe regen. De volgende uitdaging was het enorme hoogteverschil tussen de openslaande deuren achter in de gevel en de hoogte van het achterpad. Onze ontwerper Dionysios heeft hierop een mooie oplossing bedacht. Het terras achter de woning is eerst verlaagd zodat deze een verbindend element is geworden tussen de woonkamer en de tuin. Het hoogteverschil is vervolgens opgevangen bij het achterpad waardoor de hele tuin op dezelfde hoogte komt te liggen. De tuin lijkt hierdoor veel ruimer en sluit mooier aan bij de statige woning.

Toegepaste techniek

Langs het achterpad is een betonnen keerwand gemaakt van L-elementen om het grote hoogteverschil op te vangen. De L-elementen zijn op een speciale fundering geplaatst om verzakken te voorkomen. Zo kon daarna de tuin worden opgehoogd. Bij deze tuinaanleg in Rotterdam is vervolgens een tuinafscheiding gemaakt van Douglas Design Rabat. Deze afscheiding is bij het achterpad tegen de keerwand aan gebouwd zodat het aan de achterzijde ook een mooi beeld geeft voor de omwonenden. Ook is de ruimte in het achterpad groter geworden omdat de brede ligusterhaag weg is. Voor het terras achter de woning zijn de bestaande tegels gebruikt. Deze tegels waren al mooi verweerd en pasten uitstekend bij de sfeer van de woning en de nieuwe tuin. De tegels zijn ook gelegd op een speciale fundering en zijn afgevoegd zodat er geen onkruid meer tussen kan groeien. In de paden zijn gebakken waalklinkers toegepast die passen bij de gevel van de woning. De planten en bomen moet nog wat groeien om deze tuinaanleg in Rotterdam tot een succes te maken.

Kennis en vakkundigheid is noodzakelijk

Voor de ontwikkeling van een tuinaanleg in Rotterdam is de juiste kennis en vakmanschap zeer belangrijk. Het is belangrijk om bij een tuinaanleg in Rotterdam eerst de bodem goed aan te pakken. De grond moet geschikt worden gemaakt voor de toekomstige planten. Verder is de keuze van de juiste materialen van belang. Maar maakt je geen zorgen. Met de begeleiding van de professionals van Aardoom Hoveniers ben je aan het goede adres. Zij weten als geen ander hoe een tuinaanleg in Rotterdam moet worden aangepakt. Tenslotte is onze ontwerper Dionysios Sofronas van alle markten thuis en weet als geen ander hoe je een tuin in Rotterdam maakt.

  • aanleg tuin Rotterdam
  • aanleg tuin Rotterdam

Contact met Aardoom

Heb je een tuinvraag of wil je meer weten over de dienstverlening van Aardoom? Bel ons op 0180-428458 of vul de velden in en verstuur je bericht. We nemen z.s.m. contact met je op.
    Velden met * zijn verplicht.