Mooi geschenk van Ridderkerks oudste bedrijf

In het najaar van 1998, begin 1999 werd door Aardoom Hoveniers de eerste schop in de grond gezet voor de aanleg van een nieuwe tuin passend bij de sfeer van de Oudheidkamer te Ridderkerk.

Het idee voor de museumtuin kwam van Huibert Aardoom, de voormalig directeur van Aardoom Hoveniers, die bij de viering van het 170-jarig bestaan van zijn bedrijf de aanleg van de tuin als jublileumgeschenk aanbood. Dionysios Sofronas, huidig directeur van Aardoom Hoveniers, tekende zelf het ontwerp van de tuin.

De aanleg van de eerste fase van deze tuin werd geheel bekostigd door Aardoom Hoveniers. De tweede fase werd mogelijk gemaakt door Rabobank Ridderkerk-Midden IJsselmonde en werd bekostigd vanuit het Cooperatiefonds.

De tuin is zo ingericht dat deze voor meerder doeleinden gebruikt kan worden en hiervan wordt dankbaar gebruik gemaakt. Zo zijn er regelmatig rondleidingen en worden, na gesloten huwelijken in de trouwzaal van de Oudheidkamer, mooie foto’s in de tuin gemaakt van het bruidspaar.

De verzorging van de tuin wordt uitgevoerd door de hoveniers van Aardoom met hulp van een team vrijwilligers van “de Stichting Oud Ridderkerk”. Ook deze inspanningen worden door Aardoom Hoveniers bekostigd door middel van sponsoring.

Aardoom Hoveniers is hoofdsponsor van de Stichting Oud Ridderkerk.

Bent u nieuwsgierig en wilt u weten wat er in de Oudheidkamer en de tuin te beleven valt? kijk op www.oudridderkerk.nl/

Contact met Aardoom

Heb je een tuinvraag of wil je meer weten over de dienstverlening van Aardoom? Bel ons op 0180-428458 of vul de velden in en verstuur je bericht. We nemen z.s.m. contact met je op.

    Velden met * zijn verplicht.