Aardoom Hoveniers bouwde mee aan de realisatie van dit duurzame geluidsscherm in Ridderkerk

Welkom bij Aardoom Hoveniers, uw betrouwbare partner voor groenoplossingen en geluidswerende constructies. Wij zijn trots om Greenwall-partner te zijn en hebben onlangs meegewerkt aan de realisatie van een geluidsscherm dat zorgt voor minder geluidsoverlast in de woonwijken Drievliet en Het Zand in Ridderkerk.

Geluidsscherm van 2500 m2

Onlangs heeft de gemeente Ridderkerk een opvallend geluidsscherm laten plaatsen, namelijk een scherm dat gevuld is met (kalk)hennep. Het geluidsscherm heeft een lengte van 1468 meter en afwisselende hoogtes van 0,5 tot 2 meter. De panelen zijn 16 cm dik over een lengte van 982 meter, terwijl de overige 470 meter trapeziumvormig zijn en gemiddeld 30 cm dik. In totaal beslaat het geluidsscherm een oppervlakte van 2500m2.

Greenwall Ridderkerk detail

Geluidsscherm met geluidsabsorptie van 90%

De gebruikte materialen bestaan uit een stalen kooi, ingelegd met kokosdoek en een kern van hennephout (Greenwall-hennepmix; 50% hennephout, 50% kalk). De schermen zijn beplant met grootbladige en wintergroene klimop (Hedera Hibernica), twee soorten kamperfoelie (Lonicera Henryi en Lonicera Japonica) en wilde wingerd (Parthenocissus Quinquefolia). Deze combinatie zorgt voor een esthetisch aantrekkelijke uitstraling.

Het Greenwall hennep geluidsscherm biedt een geluidsabsorptie van maar liefst 90%, veel hoger dan bij glas of beton. Daarnaast is het een duurzaam en lokaal geproduceerd product dat weinig tot geen onderhoud vereist. Het scherm is tevens bestand tegen regen en blijft jarenlang waterbestendig. Aan het einde van de levensduur kan het materiaal zelfs worden gecomposteerd.

Snelle realisatie voor optimaal resultaat

Het project Geluidsscherm Rotterdamseweg Ridderkerk is in twee fasen uitgevoerd, met de kruising met de Vlietlaan als middelpunt. Het eerste deel van 982 meter is gerealiseerd met cassettes van 50 tot 150 cm hoog, geplaatst tussen stalen profielen. Voor de tweede fase hebben we gebruikgemaakt van prefab trapeziumvormige elementen, die als kant-en-klare delen op het talud zijn geplaatst.

De begroeiing is naderhand ingeplant en tegen de Greenwall geleid. Hierdoor ontstaat binnen korte tijd een groenblijvende haag die het geluidsscherm camoufleert. Op diverse plaatsen hebben we ook bloeiende klimplanten toegevoegd aan de wintergroene beplanting.

Duurzaamheid staat centraal

Onze Greenwall geluidsschermen zijn volledig Nederlands en honderd procent duurzaam. Het scherm slaat CO2 op, produceert zuurstof, filtert de lucht en draagt bij aan de biodiversiteit. Het heeft het A-label ontvangen van Stichting NL Greenlabel, een organisatie die duurzame producten in de openbare ruimte stimuleert.

Met onze Greenwall geluidsschermen kunnen we geluidsoverlast verminderen, waardoor uw tuin weer een oase van rust en privacy wordt. Of het nu gaat om het reduceren van verkeerslawaai, zodat u weer kunt genieten van de vogels, of het terugbrengen van burengerucht om uw privacy te herstellen, wij bieden de oplossing.

  • Greenwall Ridderkerk detail