Mevrouw N. uit Ridderkerk belt ons op met de vraag of wij ook een onderhoudsvrije tuin kunnen maken?

Maar wat moet je nu precies antwoorden op deze vraag? ik weet dat deze wens bij heel veel tuinbezitters bestaat maar eerlijk gezegd bestaat een onderhoudsvrije tuin niet.Wij durven wel te stellen dat we onderhoudsvriendelijke of onderhoudsarme tuinen kunnen maken maar geen onderhoudsvrije tuin. Een tuin heeft altijd onderhoud nodig alleen is het van belang dat dit voor de eigenaar op een acceptabel niveau ligt, niet te veel in ieder geval. Zo ook de vraag van mevrouw N. voor een onderhoudsvrije tuin.

Mevrouw N. had een lezing bijgewoond over Tuingeluk die Dionysios Sofronas een jaar eerder gehouden had in de bibliotheek in Ridderkerk. Mevrouw N. was zeer geboeid door deze lezing en haar tuin was aan een verandering toe en daarom belde ze Aardoom Hoveniers en vroeg naar Dionysios. Een afspraak was snel gemaakt en nadat alle wensen waren doorgesproken en de tuin was ingemeten is een schetsontwerp gemaakt voor de aanpassingen in de tuin. De globale indeling mocht hetzelfde blijven maar het moest wel een onderhoudsvrije tuin, oftewel een onderhoudsvriendelijke tuin met minder onderhoud, worden. de meeste planten mochten verwijderd worden maar een paar planten moesten blijven staan. gekozen werd voor een keramische, nagenoeg onderhoudsvrije, tegel voor het terras aan de voorzijde en aan de achterzijde. Een nieuwe afscheiding met houten schermen, nieuwe, verse beplanting en mooie sfeerverlichting maken het plaatje compleet.

Contact met Aardoom

Heb je een tuinvraag of wil je meer weten over de dienstverlening van Aardoom? Bel ons op 0180-428458 of vul de velden in en verstuur je bericht. We nemen z.s.m. contact met je op.

    Velden met * zijn verplicht.