Alle materialen uit de oude tuin zijn hergebruikt, wel zo klimaatbestendig en duurzaam

Voor deze kleine achtertuin in Dordrecht is eerst goed gekeken of de aanwezige materialen hergebruikt konden worden. De wensen van de opdrachtgever waren onder andere; klimaatbestendig en duurzaam en groen. Ook waren de beschikbare middelen beperkt waardoor gekozen is voor hergebruik van bijna alle materialen uit de oude tuin. Met bestaande materialen is het heel goed mogelijk om de tuin een metamorfose te geven naar een hele nieuwe look die ook nog klimaatbestendig en duurzaam is. Onze ontwerper Dionysios vindt dit een van de leukste uitdagingen die er is. Hij vindt het leuk en heeft er ook nog veel ervaring mee! Zo kan hij met de beperkte middelen die beschikbaar zijn een tuin een complete metamorfose geven.

Levend groen maakt het verschil!

In deze tuin is ervoor gekozen om de tegels en klinkers te verwerken in stapelmuurtjes langs de borders. De borders worden met deze stapelmuurtjes verhoogd waardoor een speels effect ontstaat. Op de grond liggen schelpen waardoor het regenwater goed in de bodem kan wegzakken, dit is klimaatbestendig en duurzaam. Uiteindelijk maken de planten het verschil in deze tuin. Levend groen zorgt voor een prettige sfeer en draagt bij aan een gezond stedelijk klimaat. De pergola fungeert als een drager voor klimplanten en geeft extra hoogte en dieptewerking in deze tuin.

Je eigen groene oase in de stad?

Heb je ook beperkte middelen en wil je graag alle materialen hergebruiken in je tuin? Bel ons gerust voor meer informatie en wij komen graag bij je langs om al je wensen door te spreken. Een kleine, middelgrote, grote tuin of landgoed? bij ons is alles mogelijk. Wij brengen je ideale tuinsfeer tot leven, klimaatbestendig en duurzaam! Geniet 12 maanden van het jaar van je eigen groene oase in de stad.

Kennis en vakkundigheid noodzakelijk

Voor de ontwikkeling van een klimaatbestendige en duurzame tuin is de juiste kennis en vakmanschap zeer belangrijk. Het is belangrijk om voor de aanleg eerst de bodem goed aan te pakken. De grond moet geschikt worden gemaakt voor de toekomstige planten. Verder is de keuze van de juiste materialen van belang. Maar maakt je geen zorgen. Met de begeleiding van de professionals van Aardoom Hoveniers ben je aan het goede adres. Zij weten als geen ander hoe een klimaatbestendige en duurzame tuin moet worden aangelegd. Tenslotte is onze ontwerper Dionysios Sofronas van alle markten thuis en weet als geen ander hoe je een klimaatbestendige en duurzame tuin maakt.

Contact met Aardoom

Heb je een tuinvraag of wil je meer weten over de dienstverlening van Aardoom? Bel ons op 0180-428458 of vul de velden in en verstuur je bericht. We nemen z.s.m. contact met je op.
    Velden met * zijn verplicht.