Historische plek in Ridderkerk

De eigenaren van deze mooie woning op een historische plek in het hartje van Ridderkerk vonden de buitenruimte rondom hun woning geen prettige omgeving. Ze zochten een oplossing om van deze onprettige leefruimte een fijne tuin te maken, een Feel Good Garden. Met die vraag klopte ze aan bij Aardoom Hoveniers en na een oriënterend gesprek werd een Feel Good Garden ontwerp uitgewerkt. Tijdens het ontwerpproces werden alle wensen doorgesproken en op een rijtje gezet. Zo moest deze buitenruimte een fijne en groene tuin worden waarin men volledig kon genieten van het buitenleven. Verder was het de wens van de opdrachtgever om zoveel mogelijk bruikbare materialen te hergebruiken. Over de inrichting van de beplanting had de vrouw des huizes uitgesproken wensen die door onze specialisten passend ingevuld zijn in het daarvoor opgestelde beplantingsplan.

Feel Good Garden

Een Feel Good Garden is een tuin waarin mensen, dieren en planten zich goed voelen. De hele ruimte wordt in balans gebracht met de eigenaren van de woning en de daarbij behorende buitenruimte. Dit klinkt misschien wat zweverig, maar eigenlijk is het best wel logisch. Een tuin is net zoals een woning een afspiegeling van de mensen die er wonen en leven. Alles wat hier gebeurd moet passen bij de persoonlijkheid van de gebruikers. Niet ieder materiaal zal geschikt zijn en niet iedere plant zal in deze tuin een positieve bijdrage gaan leveren. Daarom is het erg belangrijk om al deze elementen voor de eigenaren volledig in balans te brengen. Dit kan met een Feel Good Garden. Dionysios Sofronas, werkzaam als ontwerper bij Aardoom Hoveniers, is gediplomeerd ontwerper Natuur en Leefomgeving met als bijzondere toevoeging: ‘Feel Good Garden ontwerper’, een specialisme onder licentie van Feel Good Garden.

De tuin

De aanwezige tuin is volledig op de schop gegaan. De volledige inrichting en vormgeving van deze tuin is vernieuwd. Zo zijn de aanwezige witte tegels verwijderd en hebben een herbestemming gekregen. De aanwezige maaskeien zijn deels hergebruikt in de nieuwe tuin en hebben deels elders een nieuwe bestemming gekregen. bijna alle materialen zijn hergebruikt. De nieuwe tuin is opgebouwd uit borderranden van Cortenstaal en flagstone tegels. De vormgeving is heel organisch en voelt goed. De bomen zijn speciaal voor deze tuin uitgekozen en vertegenwoordigen een bijzondere meerwaarde. De bomen zijn aangeplant op de daarvoor aangewezen plaats. De planten zijn zeer bewust gekozen en het met zorg in de tuin aangeplant. De planten zijn onmisbaar in een Feel Good Garden en maken de tuin echt groen. Je voelt gewoon de positieve energie stromen in deze tuin. Het is dan ook een fijne buitenruimte geworden, een echte ruimte om te verblijven, een echte Feel Good Garden.

Weten wat een Feel Good Garden voor u kan betekenen? vraag bij ons naar de mogelijkheden of zend ons uw reactie.

Contact met Aardoom

Heb je een tuinvraag of wil je meer weten over de dienstverlening van Aardoom? Bel ons op 0180-428458 of vul de velden in en verstuur je bericht. We nemen z.s.m. contact met je op.

    Velden met * zijn verplicht.