Deze tuin met een mooie buitenvloer van buitenparket is aangelegd in het centrum van Rotterdam. Buitenparket is eigenlijk een houten vloer of vlonder in de tuin met de uitstraling en afwerking van een parketvloer zoals je vaak binnen in een woning aantreft, maar dan geschikt voor buitentoepassing.

buitenparket

Tuinontwerp en voorbereiding

De tuin was hard toe aan een flinke opknapbeurt en nadat de eigenaar van deze woning contact had opgenomen met Aardoom Hoveniers is een afspraak gemaakt voor overleg. Na de eerste gesprekken en een bezoek aan het huis en de tuin is een tuinontwerp gemaakt waarin alle wensen van de opdrachtgever, waaronder een vlonder van buitenparket, zijn opgenomen. De opdrachtgever had de wens om van de tuin een buitenkamer te maken zodat dit een verlengstuk van de woning wordt. De keuze voor de strakke vormgeving, de grote plantenbakken en het buitenparket sluiten hier goed op aan. Om van de buitenruimte toch een echte tuin te maken is gekozen om aan de achterzijde een verhoogde border te maken met diverse beplanting waaronder een paar leibomen. Met deze leibomen wordt de privacy in de tuin gewaarborgd en kun je lekker vrij zitten op het ruime terras.

De uitvoering

Om deze tuin aan te leggen zoals deze is bedacht op papier was nog wel een uitdaging. Natuurlijk is er rekening gehouden tijdens het ontwerpproces dat wat bedacht wordt ook technisch uitvoerbaar is maar de details tijdens de uitvoering vormen in de praktijk nog wel eens aardige uitdagingen. In dit specifieke geval is er geen achter- in- of uitgang en kan men van buiten de achtertuin niet inkomen. de enige optie was dus door de woning of er over heen. Vanwege de forse hoeveelheid te verplaatsen materialen is het meestal goedkoper om met een vouwkraan over de woning heen te gaan dus ook in deze tuin. In een paar uur tijd worden de materialen aangevoerd en over de woning in de tuin geplaatst. tegelijkertijd worden als retourvracht alle af te voeren materialen over de woning naar voren gehesen. Om hiervoor toestemming te krijgen van de Gemeente Rotterdam moet meestal een vergunning worden aangevraagd maar omdat Aardoom Hoveniers samenwerkt met uitstekende toeleveranciers regelen zij dit tot in de puntjes waardoor het werk vlot kan worden uitgevoerd.

Buitenparket

Het buitenparket waarmee de vlonderterrassen in de tuin zijn gemaakt vormen toch wel de basis van deze moderne tuin. Dit buitenparket wordt gefabriceerd met hoogwaardige houtsoorten en wordt door een speciaal clipsysteem blind op de onderliggers bevestigd. Hierdoor krijg je een mooie strakke parketvloer in de buitenruimte die het gevoel geeft van een buitenkamer als verlengstuk van de woning. Het hout van het buitenparket gaat door de invloed van weer en wind vergrijzen en zal naar verloop van tijd een nog meer natuurlijke uitstraling krijgen.

Afwerking

Voor de traptreden en de bovenzijde van de achterborder is natuursteen gebruikt. Hierdoor ontstaat een mooi contrast tussen de houten parketvloer, de witte plantenbakken en de donkere kleur van het natuursteen. Het gebruik van natuursteen komt terug in de voorzijde van de verhoogde achterborder maar dan in een andere kleurstelling. De tuin is aangeplant in een combinatie van bloeiende, bladverliezende en wintergroene beplanting. Omdat de tuin aan de noordzijde van de woning is gesitueerd is met de keuze van de beplanting hiermee rekening gehouden. De Bamboe, Cypressen en Toscaanse jasmijn geven de tuin een mediterraan tintje. In deze tuin kun je lekker met een glaasje wijn genieten van de avondzon die dagelijks aan het begin van de avond even een bezoekje brengt aan deze mooie tuin in hartje Rotterdam.

De vakspecialisten van Aardoom Hoveniers zijn dan ook van alle markten thuis en realiseren uw tuinproject tot in de kleinste details.

Contact met Aardoom

Heb je een tuinvraag of wil je meer weten over de dienstverlening van Aardoom? Bel ons op 0180-428458 of vul de velden in en verstuur je bericht. We nemen z.s.m. contact met je op.

    Velden met * zijn verplicht.