Heb ik een vergunning nodig?

U wilt een boom verwijderen in Rotterdam. Misschien omdat de boom te groot is geworden of omdat de boom ziek is en gekapt moet worden. Of u heeft een huis gekocht en wist meteen ‘die boom gaat eruit’. Wat de reden ook is, u wilt de boom zo snel mogelijk gekapt hebben. Maar, kan dat zomaar? En wat komt daarbij kijken? Een boom kappen is gevaarlijk en daarom is het verstandig om een professional in te schakelen. Aardoom Hoveniers heeft jarenlange ervaring met het verwijderen van bomen en helpt u graag.

Omgevingsvergunning boom verwijderen Rotterdam

Wanneer u als inwoner van Rotterdam een boom wilt verwijderen op uw eigen perceel heeft u bijna nooit een omgevingsvergunning nodig. Vroeger heette deze vergunning kapvergunning en veel mensen gebruiken deze naam nog steeds. Er zijn kleine uitzonderingen op de regel, bijvoorbeeld de monumentale waarde van uw huis of boom maakt soms dat u wel een vergunning nodig heeft.

Ook als u een woning huurt van een woningbouwcorporatie, bedrijf of stichting, dan mag u niet vrij kappen. Alleen de eigenaar mag een omgevingsvergunning aanvragen.

Zeker weten dat u goed zit? U kunt direct een vergunningscheck doen op de website van de gemeente Rotterdam.  

Boom verwijderen in eigen tuin Rotterdam

U weet het zeker, die boom mag worden verwijderd in uw tuin in Rotterdam. Of de boom nu in uw voortuin of achtertuin staat, Aardoom Hoveniers heeft de kennis en het juiste materiaal in huis om de boom op een snelle en veilige manier te verwijderen.

De specialisten van Aardoom Hoveniers komen vooraf de situatie bij u bekijken en zullen met u de werkzaamheden doornemen. Uiteraard houden zij rekening met het totaalbeeld van uw tuin. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Boom verwijderen als ondernemer

Als ondernemer moet u soms ook een boom laten verwijderen. Misschien neemt een boom te veel licht weg in uw kantoor of wilt u meer zonlicht in uw binnentuin.

Als ondernemer heeft u te maken met andere regels. Deze gelden voor alle rechtspersonen als bedrijven, instellingen en verenigingen. In de volgende situaties moet u altijd een vergunning aanvragen:

  • Voor het kappen of verplanten van één of meer bomen wanneer de stamomtrek 50 centimeter of meer is. De stamomtrek meet u 1,30 meter vanaf de grond. Heeft de boom meerdere stammen, dan meet u de dikste stam.
  • Voor het kappen van houtopstand, zoals hakhout, een houtwal of lintbeplanting in de vorm van heester/struiken al dan niet met bomen en een beplanting van bosplantsoen.

Een vergunning vraagt u aan op de website van de gemeente Rotterdam.

Met zorg gekapt

Ook bij het verwijderen van een boom of meerdere bomen voor ondernemers hebben de specialisten van Aardoom Hoveniers veel ervaring. Hierdoor bent u verzekerd van gegarandeerd vakmanschap en kwaliteit. Met de juiste uitrusting en beschermende kleding gaan zij voor u aan de slag. Zo wordt die grote boom efficiënt en met de grootste zorg voor u verwijderd.

boom verwijderen

Ook honderd jaar geleden verwijderden wij al bomen! Lees meer over onze geschiedenis.