De zomer is begonnen en wat is het heerlijk om weer buiten te zijn! Wilt u ook graag optimaal genieten van het buitenleven? De ervaren specialisten van Aardoom Hoveniers uit Ridderkerk helpen u graag om uw tuin of balkon in vorm te brengen én te houden. Van advies en 3D-ontwerp tot aanleg en onderhoud: het vakmanschap van Aardoom Hoveniers bewijst zich al meer dan 230 jaar!
Het familiebedrijf uit Ridderkerk werd opgericht in 1793 en is in de afgelopen 232 jaar uitgegroeid tot een begrip binnen de hovenierswereld. „We staan van begin tot eind voor onze klanten klaar”, vertelt directeur Dionysios Sofronas. „Dat begint al bij een goed advies. We nemen graag uitgebreid de tijd om de wensen van onze klanten te inventariseren.” Deze wensen vertalen Sofronas en zijn medewerkers vervolgens in een levensecht 3D-ontwerp. „Het is altijd weer genieten om de verraste reacties van onze klanten te zien. Dat verveelt nooit.”
Nadat het 3D-ontwerp de goedkeuring van de klant heeft gekregen, verzorgt Aardoom Hoveniers ook de aanleg en het onderhoud van tuinen. Er zit veel variatie in die tuinen, vertelt Sofronas. „Naast reguliere tuinen zijn we gespecialiseerd in allerlei andere tuinen: van circulaire tuinen en Griekse tuinen tot mooie plantenwanden en groene schoolpleinen. Die brede specialisatie zorgt er ook voor dat we een uitgebreide variëteit aan klanten bedienen: we helpen zowel particulieren als bedrijven, scholen, zorginstellingen en VvE’s.”
In 2018 ontving Aardoom Hoveniers het predicaat Hofleverancier en die onderscheiding neemt Sofronas serieus. „Onze kwaliteit onderscheidt ons. We gaan voor het allerbeste resultaat. Mede daardoor zijn we ook aangesloten bij verschillende vakorganisaties, zoals VHG en NL Greenlabel. Verder zijn we Appeltern Tuinexpert, energetisch hovenier bij FeelGood Garden en ecologisch hovenier bij De Wilde Weelde. Ons VCA-certificaat laat daarnaast zien dat we ook actief met veiligheid bezig zijn. We zijn zuinig op onze medewerkers en daarom is het voor ons niet meer dan logisch dat we in veiligheid investeren.”
Het hoge kwaliteitsniveau van Sofronas en zijn team blijft niet onopgemerkt: regelmatig wordt Aardoom Hoveniers betrokken bij bijzondere projecten. Een recent hoogtepunt is voor Sofronas de bijdrage die hij mocht leveren aan het kunstwerk ‘Lichtsporen’ van kunstenaar Daan Roosegaarde. „Dit kunstwerk in het Thor Park in Genk vormt een eerbetoon aan het mijnverleden van de stad en is een unieke combinatie van kunst, natuur en technologie. Het vroeg bijzonder veel precisie en zorgvuldigheid om dit kunstwerk, met lichtgevende pigmenten, aan te leggen. Een prachtige uitdaging met een al even prachtig eindresultaat!”
Duurzaam tuinieren zit Aardoom Hoveniers in het bloed, vertelt Sofronas. „Met onze eeuwenlange staat van dienst zijn we ons er volop van bewust dat we rentmeesters zijn. We geven deze aarde door aan volgende generaties. Daarom vinden we het belangrijk om ons werk duurzaam te doen. In de praktijk betekent dat bijvoorbeeld dat we werken met milieubewuste materialen en machines. Ook maken we tuinen beter bestand tegen droogte, hevige regenval en hitte. Met elkaar hebben we de kennis, middelen en mogelijkheden in huis om het verschil te maken in een gezonde, klimaatbestendige leefomgeving.”
Naast klimaatadaptieve, waterbewuste en biodiverse tuinen ziet Sofronas nog veel meer trends in de tuin. „De tuin groeit steeds meer uit tot een verlengstuk van onze woning, tot een volwaardige leefruimte en een plek om te ontspannen. Daarin hebben esthetische en beplantingsinnovaties een belangrijke plek, net als slimme, ruimte-efficiënte oplossingen. En natuurlijk zorgen we met de nieuwste mogelijkheden op het gebied van digitalisering en robotica ook graag voor meer bedienings- en onderhoudsgemak in de tuin. Want we mogen dan al 232 jaar bestaan, we blijven gelukkig vooral heel vooruitstrevend”, besluit Sofronas met een knipoog.
Is tuinieren jouw passie en wil je graag bij ons komen werken? Jouw collega’s kunnen niet wachten om je te ontmoeten! Maak alvast kennis op aardoomhoveniers.nl/werken-bij
(Dit nieuwsbericht is op zaterdag 21 juni 2025 verschenen in het Reformatorisch Dagblad)