De tuinaanleg; typisch zoiets dat al lang op het to do-lijstje staat, maar waarvoor de drempel steeds net te hoog is om eraan te beginnen. Voor de inwoners van Zwijndrecht is er goed nieuws: de hoveniers van Aardoom Hoveniers kunnen namelijk ook in Zwijndrecht de tuinaanleg voor hun rekening nemen. Wat de wensen ook zijn, in welke wijk u ook woont, de hoveniers kunnen u bijstaan met tips en advies. En als de plannen zijn gemaakt hoeft u zich geen zorgen te maken om de tuinaanleg. Daar draaien de ervaren hoveniers uit Zwijndrecht hun hand niet voor om!

Zwijndrecht is een stad met vele verschillende wijken. Elke wijk heeft z’n eigen kenmerken. Als u bijvoorbeeld in het centrum van Zwijndrecht woont, kiest u er bij de tuinaanleg misschien voor om de tuin mooi groen laten kleuren om de ‘natuur’ toch nog dicht bij huis te hebben. Woont u echter in Nederhoven – een groene wijk gelegen aan de rand van het buitengebied – dan heeft u wellicht een andere functie voor de tuin voor ogen: zo functioneel en onderhoudsarm mogelijk. Bij de tuinaanleg gaat uw voorkeur dan uit naar stijlvolle terrastegels met een mooie loungehoek. Veel groen heeft u immers al om de hoek. Het type tuin dat u wilt laten aanleggen in Zwijndrecht hangt dus waarschijnlijk sterk af van de wijk waarin u woont.

Tuinaanleg in Zwijndrecht door specialisten

De hoveniers van Aardoom Hoveniers kennen Zwijndrecht en de specifieke kenmerken van de stadsdelen. Bij hun advies over het ontwerp en vervolgens de tuinaanleg zullen zij hier dus ook rekening mee houden. Als de ontwerpfase is afgerond, is het tijd voor de tuinaanleg. Een tuin aanleggen is altijd een hels karwei. Er komt dan ook veel bij kijken, soms meer dan u denkt. De tuin moet namelijk een mooi geheel worden, vaak zijn het de details die hier voor zorgen. Ook moet de beplanting bijvoorbeeld op een geschikte plek worden gepland met het oog op zonlicht.

Voor de gemiddelde hobbyist lastige zaken om rekening mee te houden. Voor vakkundige hoveniers echter niet.Het maakt dan ook niet uit wat uw plannen zijn, de specialisten van Aardoom Hoveniers zijn van alle markten thuis om uw droomtuin te realiseren. Zij weten precies met welke zaken ze rekening moeten houden en, ook niet onbelangrijk, hoe ze mooie dingen moeten maken die technisch kloppen. Aardoom Hoveniers staat kortom ook in Zwijndrecht voor u klaar om te helpen bij de tuinaanleg.

Als de tuinaanleg voltooid is

Wanneer de hoveniers in Zwijndrecht de tuinaanleg hebben afgerond, is het tijd om te genieten van het resultaat. Maar om te lang te kunnen blijven genieten van een tuin, is er uiteraard onderhoud nodig. De aandacht die men aan de tuin wenst te besteden verschilt vaak nogal. In de zomer kan het heerlijk zijn om onder de aangename zonnestralen het groen te onderhouden. Een middagje in de tuin werken kan zeer ontspannend zijn!

In de winter als het kwik zakt, is die lekkere stoel in de warme woonkamer toch ook wel heel aanlokkelijk. Vanaf hier het perfecte zicht om te kijken hoe mooi de tuin kleurt in de herfst en winter. Maar ook in de winter heeft een tuin onderhoud nodig. Gelukkig zijn de hoveniers flexibel. Na de tuinaanleg zijn ze ook in Zwijndrecht beschikbaar om (een gedeelte van) het tuinonderhoud op zich te nemen. In overleg kan worden bepaald op welke manier hun vakmanschap wordt ingezet.

Bekijk ook eens een van onze projecten. Bijvoorbeeld het onderstaande “feel good garden” in Ridderkerk.