Vakwerk boven alles

Tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud is en blijft vakwerk. Of het nu gaat om timmerwerk, metselwerk, straatwerk, grondwerk of de aanleg van een zwemvijver, bij het aanleggen van tuinen moet de hovenier van alle markten thuis zijn. Toch ligt het hart van een tuinman of hovenier in het groen. Het levende groen bepaald de werkelijke waarde van een tuin. Alleen met groen creëren we duurzame tuinen. Dit is ook de reden dat Aardoom Hoveniers haar medewerkers zal blijven scholen om de kennis van groen, bodem en beplanting op peil te houden en waar mogelijk te verbeteren.

Groeiende interesse voor groen
groeien met groen

Groeien met Groen

Steeds meer mensen ervaren groen als belangrijk. De baten van groen in het stedelijke gebied zijn zowel economisch, als sociaal en maatschappelijk. Dat geldt voor de overheid, voor de projectontwikkelaar en woningcorporatie, voor bedrijven en winkelcentra en ook voor de burger. Wilt u ook ervaren welke voordelen groen voor u en uw organisatie kan opleveren? Vraag bij ons het boekje aan over “Groeien met Groen”. Dit concept heeft Aardoom Hoveniers al in 2015 bedacht om iedereen bekend te maken met de meerwaarde van groen.

Schoon, duurzaam en ecologisch

Bij Aardoom Hoveniers zijn we er van overtuigd dat we nog meer gebruik moeten gaan maken van de kracht van de natuur zonder schade toe te brengen aan diezelfde natuur. Samenwerken met de natuur in plaats van bestrijden, tegenwerken en kapot maken. We hebben maar één aardbol en die is ons kostbaar. Daarom willen we steeds schoner, duurzamer en meer ecologisch gaan werken. Dit doen we door al jaren geen bestrijdingsmiddelen meer te gebruiken, onze machines draaien op biobrandstof en we bestrijden (nu nog wel) onkruid met kokend water. Ook gaan we steeds meer over op het gebruik van elektrische, stille en zuinige machines en apparatuur. Momenteel ontwikkelen we groene concepten waarin de kracht van de natuur wordt benut om tot de juiste resultaten te komen op het gebied van; onkruid weren, groene gebouwen en groene daken, een ecologisch verantwoorde openbare groene buitenruimte, particuliere- en bedrijfstuinen als groene oases van rust in ons drukke bestaan etc.

Griekse tuin

Specialisatie

Aardoom Hoveniers zal zich blijven specialiseren in ontwerp, aanleg, onderhoud en beheer van; groene schoolpleinen, natuurlijke speelplekken voor mens en dier en groene tuinen voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers. Daarnaast zal Aardoom hoveniers zich nog verder specialiseren in o.a.:

  • Griekse en mediterrane tuinen
  • Plantenwanden en groene daken
  • Circulaire tuinen
  • Jungle tuinen
  • en meer……………

Nederland wordt warmer

Het klimaat veranderd en de effecten hiervan zijn goed merkbaar. Regenbuien worden zwaarder en de gemiddelde temperatuur neemt toe. Extreem natte periodes worden afgewisseld door extreem droge periodes. Dit heeft allemaal gevolgen voor onze leefomgeving en hier liggen grote uitdagingen. Aardoom Hoveniers experimenteert dan ook al jaren met tuinen die anders worden ingericht met planten uit andere leefgebieden. Wij leren van deze experimenten en kunnen ons hiermee beter voorbereiden op de toekomst. De natuur heeft een groot aanpassingsvermogen en wij willen hier graag gebruik van maken. Inmiddels hebben we bewezen dat dit mogelijk is door praktijkvoorbeelden van onze Grieks- mediterrane tuinen en Jungle tuinen.

Meer Tuingeluk

Wij zijn actief in Rotterdam, Ridderkerk, Dordrecht, Barendrecht, Heerjansdam, Hendrik Ido Ambacht, Zwijndrecht, Papendrecht, en directe omgeving. In de toekomst zullen wij onze regio verder uitbreiden richting Gorinchem, Breda en Roosendaal.

Aardoom Hoveniers biedt een totaalpakket voor iedere tuinbezitter, of u nu van natuurlijk, strak of romantisch houd. Wij bieden een totaalpakket voor het realiseren van een duurzame en groene leefomgeving. Wij maken de mooiste tuinen van Nederland. Kortom, de snelste weg naar meer Tuingeluk!

Contact met Aardoom

Heb je een tuinvraag of wil je meer weten over de dienstverlening van Aardoom? Bel ons op 0180-428458 of vul de velden in en verstuur je bericht. We nemen z.s.m. contact met je op.
    Velden met * zijn verplicht.